ADHD

Help! ik heb ADHD

2 minuten lezen

Wanneer je ADHD hebt en je hebt al wat gelezen op deze website, dan denk je nu waarschijnlijk: wat een goed idee. Ik wil het graag zo gaan doen. Misschien heb je ook al een goede start gemaakt met het maken van een planning, maar je daarna ook aan die planning houden lijkt een onmogelijke opgave. De kans is groot dat je al gestopt bent voordat je was begonnen. Het lukt simpelweg niet.

Het is moeilijk om te starten met iets wat je niet heel erg interessant vindt, laat staan dat je het volhoudt om er veel tijd aan te besteden. Er gebeuren waarschijnlijk nog een heleboel andere dingen in je hoofd en je omgeving is ook te onrustig en er zijn nog wel 1000 redenen waarom het nu even niet lukt.

Doe het niet alleen

Je staat er niet alleen voor. Als je ADHD hebt, dan heb je waarschijnlijk ook begeleiding. Misschien is die begeleiding op school, of ergens in een centrum, of heb je een goede huiswerkhulp. Laat je begeleider deze website zien en vertel dat je het ook graag zo gestructureerd zou willen aanpakken. Dat is voor jou moeilijker dan voor anderen. Je begeleider zal er naar kijken en misschien wat aanpassingen doen die voor jou van belang zijn.
Misschien vindt je begeleider wel dat je de lat veel te hoog legt en stelt die wat anders voor. Dat is natuurlijk ook goed. Goed je huiswerk maken kan op verschillende manieren.

Dus, heb je ADHD en wil je graag met meer structuur aan de slag dan je zelf voor elkaar krijgt? Vraag dan hulp!

De pomodoro techniek kan jou ook goed helpen.

Martijn de Winter handtekening.jpg

Lees verder:
www.malthastudiecoaching.nl/blog-onderwijs/2018/04…
www.studiekring.nl/blog/tips-leren-met-adhd-of-add
wijzijnmind.nl/psychische-klachten/psychipedia/adh…
wij-leren.nl/adhd-tips.php

Je mag hier niets kopiëren. Jammer he?