tomato 1205699 640

Huiswerk maken met de pomodoro-techniek

2 minuten lezen

Soms lukt het je maar niet om je te motiveren aan je werk te gaan. Je ziet er als een berg tegenop. Dat overkwam ook de Italiaanse Francesco Cirillo. Hij kon zich er maar niet toe zetten. Om toch maar wat te gaan doen, pakte hij de kookwekker en stelde deze in op 25 minuten. Hij sprak met zichzelf af dat hij 25 minuten aan het werk ging. Dat moest toch wel lukken?

De pomodoro-techniek.

En dat lukte ook. Hij had 25 minuten geconcentreerd gewerkt. Daarna gaf hij zichzelf vijf minuten pauze en stelde de kookwekker weer in om 25 minuten te werken. Dat deed hij drie keer voordat hij een grote pauze nam. Francesco kon goed werken wanneer hij korte deadlines stelde. Dus niet met zichzelf afspreken dat hij de hele dag zou gaan studeren, maar met zichzelf afspreken dat hij enkele keren 25 minuten zou gaan werken. Dat maakt het allemaal een stuk overzichtelijker en behapbaarder.

De pomodoro-techniek

Pomodoro betekent tomaat

Francesco’s kookwekker leek op een tomaat. Daarom heeft hij de manier van werken met een kookwekker ‘pomodoro’ genoemd.

Dus pak een kookwekker en stel die in op 25 minuten. Zet ‘m naast je neer en ga aan de slag. 25 minuten is goed vol te houden. Zijn de 25 minuten om, neem dan een pauze van 5 minuten.

Heb je geen kookwekker bij de hand, dan kun je natuurlijk ook de Timer op je telefoon zetten. Of zet de wekker die hieronder staat:

Martijn de Winter handtekening.jpg

Lees meer:
mindermaarbeter.nl/productiviteit/pomodoros-zorgen…
timemanagement.nl/pomodoro-techniek/
nl.wikipedia.org/wiki/Pomodorotechniek
www.examenoverzicht.nl/examen-informatie/leren/pom…

Je mag hier niets kopiëren. Jammer he?