Tja, dat zal je natuurlijk altijd zien. Heb je een vak waar je al niet zo goed in bent, blijkt de leraar voor dat vak ook nog eens een sukkel te zijn. Advies: Ga naar de directeur van de school en vraag of de betreffende leraar onmiddellijk en op staande voet kan worden ontslagen. Grote kans dat de directeur dit direct doet. Het gaat ten slot van rekening om jouw toekomst. Dat snapt de directeur ook wel. 😂
Help! Mijn leraar is een sukkel
Helaas, dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Jij kunt de leraar wel een sukkel vinden, maar dat vindt natuurlijk niet iedereen. Deze leraar zit waarschijnlijk in jouw irritatiezone. Jij misschien ook wel in die van hem. Alhoewel hij daar natuurlijk niets van laat merken 🙄
Niet iedere leraar kan nou eenmaal geweldig zijn.
Een goede reden waarom jij overgevoelig bent voor deze leraar kan heel goed zijn dat het vak dat hij geeft jou niet ligt. Dus je hebt al niet zo’n klik met de persoon en dan vind je het vak ook nog eens stom. Dubbel pech. Had deze leraar een vak gegeven dat je leuk vindt, dan had je misschien beter met ‘m kunnen opschieten.
Gouden tip:
Blijf bij deze leraar na de les nog even hangen. Dat klinkt raar, want waarschijnlijk is het de leraar waarbij je zo snel mogelijk weg wil zijn na de les. Wanneer je nog even blijft hangen, heb je de gelegenheid om nog even wat te bespreken. Dat kan over de les gaan, maar het mag ook iets anders zijn*. Je zult merken dat de leraar anders op je gaat reageren. Die heeft misschien ook wel gedacht dat jij die leerling bent die altijd al een jas aan heeft voordat de bel gaat en dat het jou geen bal interesseert. Geef hem de kans om jou te leren kennen (en jij hem). We noemen dat: ‘investeren in de relatie’. Als je daar goed in wordt, dan ga je daar heel veel aan hebben.
(* maar ga niet slijmen)
En als dat helemaal niets wordt en je merkt dat je cijfers (en jij) eronder leiden, bespreek het dan met je mentor!
Laat je niet afwimpelen met “er zijn nou eenmaal sukkels op deze wereld en daar zul je mee om moeten leren omgaan”. Daar heb je niets aan. HOE DAN?
De 7 typen leraren en hoe je met ze moet omgaan