Moet je leren? Ga dan sporten!

Moet je leren? Ga dan sporten!

1 minuut lezen

Heb je binnenkort een toets en moet je daar de komende dagen veel voor leren? Dan is het slim om te gaan sporten. Het is aangetoond dat als je na het sporten gaat leren, je meer onthoudt. Moet je leren? Ga dan sporten!

Na het sporten zijn mensen alerter, gemotiveerder en hebben ze meer energie. Ze voelen zich fitter en energieker. Dat zijn allemaal hele handige eigenschappen voor als je moet leren.

Moet je leren? Ga dan sporten!

Ook komen er stoffen in je hersens vrij die er voor zorgen dat je gemakkelijker nieuwe paadjes van witte stof aanmaakt. En je hebt hier al kunnen lezen dat dit belangrijk is bij het leren.

Doe het wel rustig aan. Je moet jezelf niet helemaal kapot trainen, want dan kom je nergens meer toe. Ga rustig sporten. Lekker even voetballen, tennissen of een stukje rennen is prima.

Heb jij op woensdag altijd voetbaltraining? Ga dan niet voor de training nog leren, maar bewaar het voor na de training. Huiswerk dat je moet maken kun je wel prima voor de training doen.

Tip:
Ga altijd op de fiets naar school. Dan heb je voor schooltijd al mooi de nodige beweging binnen. En als je ’s middags uit school thuiskomt, heb je je training er ook weer op zitten, want moet je leren? Ga dan sporten!

Dus, wanneer je de hele dag op school hebt gezeten en je voelt je suf als je thuiskomt, start dan niet meteen met leren, maar ga eerst even een balletje trappen. Moet je leren? Ga dan sporten!

bron:
https://www.studenten.net/artikel/waarom-sporten-en-studeren-een-goede-combi-is
Je mag hier niets kopiëren. Jammer he?