teen 1718115 640

Word je telefoon de baas

2 minuten lezen

Wat is het toch heerlijk dat je een telefoon hebt. Altijd alles onder handbereik. Je vrienden op Insta, even Googelen als je iets niet weet en altijd je favoriete spelletjes in je broekzak. Net zoals veel volwassenen pak je je telefoon er steeds bij wanneer je even niets te doen hebt. Je hoeft je nooit meer te vervelen. Lekker toch?


Kun jij je telefoon nog een uurtje wegleggen zonder ernaar om te kijken (en niet op je tablet of laptop te gaan)? Dat valt niet mee. We merken het allemaal. We zijn allemaal een beetje verslaafd aan onze telefoon. Dat zou best een beetje minder mogen.

Word je telefoon de baas!

Word je telefoon de baas!
Fear Of Missing Out

Zorg ervoor dat je telefoon nooit meer bepaald wanneer je hem pakt, maar dat je zelf de baas bent. Omdat voor elkaar te krijgen moet je al je meldingen uitzetten. Al die meldingen zorgen er namelijk voor dat je je telefoon 10X zo vaak pakt dan nodig is. Je wilt namelijk niets missen. Wanneer je al je meldingen uitzet, dan merk je niet wanneer er iets gebeurt in je telefoon. En dat is helemaal niet erg, want er gebeurt meestal namelijk niets bijzonders. Jij bepaalt wanneer het tijd is om weer eens te checken wat er op insta gebeurt, of hoe het nieuwste dansje op TikTok gaat.

Zet groepen in WhatsApp op stil. In sommige appgroepen is het altijd druk. De meldingen komen aan de lopende band binnen. Dat wil je echt niet. Zet die groepen op stil!

Laat je niet gek maken door je telefoon!

FOMO is de afkorting voor: “Fear Off Missing Out”. Dat betekent: “Angst om iets te missen”. Ben jij bang om online iets te missen? Stel je voor dat je iets mist dat je niet zou mogen missen? Wat is het ergste dat je dan zal overkomen? Waarschijnlijk helemaal niks. Kinderen die hun meldingen uit hebben staan en hun telefoon zelfs uitzetten wanneer ze op school zijn en huiswerk maken, halen hogere cijfers.

Doe deze 4 dingen voor hogere cijfers

Martijn de Winter handtekening.jpg
Je mag hier niets kopiëren. Jammer he?